Общо 24 са положителните проби за коронавирус в Пловдивско през последните три дни. Девет от болните са контактни на религиозното събитие в Перущица, от което тръгна последното огнище на заразата. Оказва се, че заразената готвачка в ДГ "Щастливо детство" също е била на сбирката в Евангелската църква. Заразен и е 40-годишен пастор. Това съобщи по верме на брифинг областният управител Дани Каназирева. 

Сред новите случаи са рехабилитатор от общностния център в ДГ "Щастливо детство", както и военнослужещ. Положителни проби има и в общините Садово и Куклен - става дума за 33-годишен мъж и дете, контактно на своите майка и баба, които са били болни. 

Военнослужещият е от Пловдив. В петък той се почувствал зле и си направил тест, който се оказал положителен. Първоначално бил на домашно лечение, но впоследствие е хоспитализиран в УМБАЛ "Св. Георги". 

"Дават се предписания за карантина на контактните лица, тече проучване. Не може да се каже дали цялото поделение ще бъде поставено под карантина", заяви Каназирева.

32 души от областта са хоспитализирани към момента. Излекувани 95, а други 55 са на домашно лечение.