20 години затвор получи Илия, убил и изнасилил с бухалка доцента от института в Садово

Автор: Ива Модова 12666
20 години затвор получи Илия,  убил и изнасилил с бухалка доцента от института в Садово

Илия Стоичков, който бе признат за виновен за жестокото убийство на доц. Стефан Нейков, получи 20-годишна присъда. Магистратите от Окръжния съд в Пловдив са го признали за виновен по повдигнатите му обвинения за убийство по особено мъчителен начин, както и за насилствена кражба на златен синджир, предаде репортер на TrafficNews.bg.

Припомняме, че Нейков бе открит мъртъв на 2 юли 2018 край Военна болница, след като е бил пребит и изнасилен с бейзболна бухалка в землището на село Оризаре. Основният мотив за убийството е връзка между жената на Илия - Иванка и Стефан, която карала част от студентското си обучение при 71-годишният доцент, който последните години преди смъртта си е бил пенсиониран, но работил като научен сътрудник в Институт по растителни генетични ресурси в Садово. 

По обвинението за умишлено убийство 42-годишния Стоичков получава 18-годишна присъда. За кражбата съдебният състав начело със съдия Хаджиев е определил 3 години лишаване от свобода. Така общото наказание се увеличава с две години и ще бъде изтърпяно при първоначален общ режим. 

Съпругата и двете деца на убития, които бяха конституирани като частни обвинители по делото, ще получат общо 220 000 кръвнина. Сто хиляди лева ще трябва да изплати Стоичков на Ирена Нейкова за причинени неимуществени вреди. Наталия и Николай Нейкови ще получат по 60 000 лв.

Стоичков ще трябва да заплати и разходите по делото, които възлизат на 3360 лв. Той ще трябва да възстанови и разноските на семейството в размер 1800 лева.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина