Прочутият Светлин Русев идва за концерт в Пловдив и си избра хотел в Родопската яка

Автор: Plovdiv Now 208
Прочутият Светлин Русев идва за концерт в Пловдив и си избра хотел в Родопската яка

Прочутият Светлин Русев, концертмайстор на Оркестъра на Романска Швейцария в Женева, ще бъде солист на "Европейски младежки симфоничен оркестър PROGRESSIVE". Концертът ще се състои на 24 юли в 19:00 ч. на Римския стадион в Пловдив като част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019. 

По време на събитието, невероятно талантливият магьосник на цигулката - Светлин Русев, избра да гостува в Парк и СПА Хотел Марково, който се намира в подножието на Родопа планина!

Удостоен с признание за впечатляващи успехи от държавния глава Румен Радев, Светлин Русев от години се е превърнал в посланик на българската духовност и култура по целия свят.

Българският цигулар  е носител на множество международни награди, най-престижните сред които са от конкурсите в Индианаполис, Мелбърн, “Маргарита Лонг – Жак Тибо”. През 2001 г. е отличен с признанията „Специалната награда на публиката” и “Специалната награда“ за най-добра интерпретация на концерт от Й. С. Бах на Първия международен конкурс в Сендай, Япония.

Светлин Русев е свирил на много от най-престижните концертни сцени по света: Болшой театър, Сънтори Хол, Sumida Triphony Center Hall, Център за изкуства – Сеул, зала „Плейел“, ЮНЕСКО, Театър „Шанз-Елизе“, Театър „Шатле“, Cité de la Musique, Театър „De la Ville“, Halle aux Grains de Toulouse, Arsenal de Metz, Национална концертна зала „Бела Барток“, Будапеща, Alte Oper – Франкфурт, Palais des Beaux Arts в Брюксел и др.


През 2005 заема поста концертмайстор на Филхармоничния оркестър на Френското национално радио, а от 2017 и на Оркестъра на Романска Швейцария. Професор е по цигулка в „Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse” в Париж.

Комплексът, който избра за своят престой се намира на идеално място – в непосредствена близост до Европейската столица на културата и в подножието на вдъхновяващата Родопа планина с чист планински въздух.

Отдалечен от забързания ритъм на града, но същевременно в близост до центъра на Пловдив, Парк и СПА Хотел Марково се радва на все по-голям интерес, както от млади семейства, които желаят да се насладят на спокойствие и уединение, така и от всепризнати личности, спортни клубове и талантливи изпълнители.

Дали заради спиращата дъха гледка към Родопа планина или панорамния изглед към нощен Пловдив, комплексът оставя един незабравим красив спомени у своите гости, който ги кара да се връщат отново.

Екипът на Парк и СПА Хотел Марково, изразява своята изключителна благодарност към Светлин Русев за честта да бъде гост в комплекса и пожелава успех на Европейски младежки симфоничен оркестър "PROGRESSIVE" в предстоящото събитие на Римския стадион в Пловдив.

Новини

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Изпрати новина