Празник на бабека и виното: В Цалапица очакват гости от цялата страна

Автор: Plovdiv Now 3667
Празник на бабека и виното: В Цалапица очакват гости от цялата страна

За четвърта поредна година празникът на цалапишкия бабек и вино ще събере  гости от цялата страната, които ще се докоснат до местните традиции и кухня. Организаторите на това вкусно и пивко събитие са кметството в село Цалапица  и  НЧ „Светлина-1900“. Единственият по рода си фестивал се провежда под патронажа на кмета на община „Родопи” Павел Михайлов.

Официалното откриване е тази събота/ 30 март/ от 10 часа.

Програмата на празника включва музикално-танцови  фолклорни изяви, конкурс за най - добър цалапишки бабек и вино, и изложение на местни производители.

В състезателната програма ще се включат 62 танцови и певчески състава от 56 населени места. На сцената в центъра на селото те ще демонстрират своя талант, а най-добрите ще бъдат отличени.

Над 30 са  производителите на бабек и домашно вино, които са заявили участие в конкурса и ще премерят сили за големите награди. Всеки производител трябва в деня на празника да занесе домашното си производство пред комисията от дегустатори. В нея ще участват кметът  Павел Михайлов и председателят на ОбС „Родопи“ Владимир Маринов.

Част от празника е секторът с храни, приготвени на място, а всеки посетител ще може да дегустира от готовата продукция.
Най- хубавото  е, че празникът е свързан с продукт, който не подлежи на имитация, защото се предлага автентичен цалапишки бабек, споделят организаторите.

Те обещават много бабек, вино и веселие.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина