По пътя за село Лилково само с лодка или с военна машина БТР

Автор: Благовест Андонов 6865
По пътя за село Лилково само с лодка или с военна машина БТР

„По пътя за село Лилково само с лодка или с военна машина БТР. По нататъшни коментари са излишни…”, написа наш читател, който ни изпрати снимка как се опитва да мине по пътя към родопското село.

От години състоянието на пътя, който е част от Републиканската мрежа, е в окаяно състояние, а свлачищата са все по-големи. В момента в АПИ върви обществена поръчка за избор на консултант, който да изготви проект за укрепването на пътя. Докато обаче се изберат консултантите и се направи проекта, пътят може съвсем да пропадне.

Трасето е част от републиканската пътна мрежа и дори за него се иска винетка. Последното укрепване бе през септември 2018, като дейностите включваха разчистване на срутища, попълване с трошен камък на настилката, почистване на водостоци и канавки. Само две години по-късно състоянието е още по-зле.

За ремонта на третокласния републикански път 862, който би трябвало да свързва Пловдив с Девин през Михалково, са нужни около 2,2 млн. лева. Това бе показала последната оценка на областната структура на Агенция „Пътна инфраструктура”.

От АПИ за последно направиха препратка, че с пускането на ТОЛ-системата, с която ще ни таксуват по пътищата из родината, ще се съберат пари за ремонти,  както тъй необходимия в отсечката между Пловдив-Лилково.

Докато това не се случи, пътят, в частта си между разклона за Бойково и крайното село, ще си остане в сегашното състояние.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина