Отварят Околовръстното до дни, форсират ремонта

Автор: Благовест Андонов 24453
Отварят Околовръстното до дни, форсират ремонта

Реконструкцията на Околовръстното шосе на Пловдив трябва да приключи до 30 септември и да бъде отворено за движение на автомобилите, заявиха от Областно пътно управление пред TrafficNews. Тогава изтича и допълнителното споразумение между АПИ и фирмата изпълнител „Европейски пътища”.

От фирмата са пренесли и значителна част от техниката и строителите от ремонта  на пътя Пловдив – Хасково, за да приключат с Околовръстното шосе.

Другата седмица трябва да са готови и двата участъка – от Пещерско шосе до Пазарджишко шосе, както до АМ „Тракия”. Мостовото съоръжение,  което можеше да забави значително ремонта, няма нужда от укрепване. Там ще бъде асфалтирана само пътната част и подмени манитинелите.

Общата стойност на ремонта на 14-километровия участък от Околовръстния път на Пловдив е около 25 млн. лв. и средствата са от бюджета на АПИ.  Ремонтните дейности включват изпълнението на земни работи за подобряване на отводняването, усилване на пътната конструкция, полагане на нови основни и износващи асфалтови пластове, направа на бетонови канавки, отклонения и шлюзове, саниране на мостови съоръжения и ж.п. надлез, нова хоризонтална маркировка, ограничителни системи и пътни знаци.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина