Мъж от Марково се оплака от системен тормоз над семейството му

Автор: Plovdiv Now 16701
Мъж от Марково се оплака от системен тормоз над семейството му

Жител на пловдивското село Марково се оплака от системен тормоз, който негов съселянин налага на семейството му.  Преди седмица Сотир Пърнев е нападнат от Атанас Спиров – Луката и  бит. На следващия ден обзорното стъкло на автомобила му е разбито. Мъжът, който е бивш полицай , е подал жалби в Първо районно и прокуратурата . Също така си е извадил и медицинско.

Нападението е станало на 5 септември вечерта.  Пърнев и съпругата му Мария са собственици на едно от най- посещаваните бистра в Марково – „Оазис”. Вечерта  в заведението имало празник, който приключил малко след 22 часа и семейството започнало да почиства.  „Чух някакви гласове отвън  и излязох да видя кой е. Стори ми се , че чувам гласа , на един от мъжете, който беше на празника и извиках „Наско, ти ли си?”  В същото време силуетът се приближи и ми каза :„Какво искаш , бе, п..ст!?” Тогава видях, че е Луката идва към мен , приближи се , наплю ме. Аз се обърнах и му казах да си ходи, а той ме вкара с ритник в заведението. Жена ми се уплаши много и му се разкрещя да се маха!” разказа Сотир за TrafficNews.

На следващия ден Пърнев намерил автомобила си със счупено задно обзорно стъкло. Минути преди това вижда до заведението автомобила на Луката.

Мъжът е пуснал жалби и за двата случая. С жена му са били и на психиатър. „От вчера и двама сме на ксанакс. Тя е в стрес, заключва се , когато е сама в заведението. Намалихме работното време до 19 часа, защото се тревожим, че този човек , може отново да ни нападне” твърди Сотир. Казва , че Спиров не за първи път тръгва срещу него. Преди години отново го е нападнал и тогава е осъден по жалба на Пърнев, който тогава още е действащ полицай.

„Върви из селото, твърди, че зад гърба му е бивш директор на полицията и е недосегаем. Не съм единствения, който е тормозен . Надявам се и други хора да се престрашат да се оплачат”, казва Пърнев.

От полицията коментираха, че по случая тече проверка, разпитват се свидетели. 

Въпросната вечер е имало подаден сигнал от Пърнев и на място е бил патрул от Първо РУ. 

За въпросното счупване на прозореца на автомобила се води досъдебно производство срещу неизвестен извършител за увреждане на чуждо имущество - чл. 216 от НК.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина