Майката на Митко: Станаха осем месеца от убийството му, искаме адекватни присъди

Автор: Plovdiv Now 2641
Майката на Митко: Станаха осем месеца от убийството му, искаме адекватни присъди

"Това беше едно дълго чакано екстрадиране - четири месеца го чакахме с нетърпение" - така Атанаска Бакалова - майката на убития Митко от Цалапица коментира екстрадицията на Рангел Бизюрев у нас.

"Вчера бяха осем месеца от убийството на Митко. Надяваме се оттук нататък всички, които са участвали в убийството по един или друг начин, да бъдат разкрити. Искаме истината защо Митко беше убит и адекватни присъди".

За майката двамата близнаци, сочени за укриватели на Рангел, са съучастници.

"Няма как Рангел сам да извърши това нещо. С автомобила на близнака, който е на името на баща му към онзи момент, е извозено тялото. Как никой от тях не се обади на 112, как никой не се уплаши", попита Атанаска Бакалова.

Вчера тя е разговаряла с министъра на вътрешните работи и му благодари, че е спазил обещанието Рангел да бъде докаран у нас.

Роднините на Митко настояват за доживотен затвор без право на замяна за извършителите.

"Единият близнак - Борислав - има ключова роля в убийството, с привикването и изкарването на Митко от дома му", казаха те пред БНТ.

Снощи соченият за извършител на убийството на Димитър Малинов в село Цалапица Рангел Бизюрев беше екстрадиран у нас от Дания. Самолетът кацна на летище София късно през нощта. Близките на убития Митко дълго настояваха довеждането му да се случи по-бързо, за да се разкрие истината.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина