Градушка удари Марково и Брестник, Пловдив също пострада

Автор: Plovdiv Now 13356
Градушка удари Марково и Брестник, Пловдив също пострада

В две от пловдивските села Марково и Брестник се изсипа градушка, колкото грахово зърно. Водачите са отбивали и са се криели под дървета и навеси. Шосетата са побелели, като след снеговалеж.

Силен дъжд, придружен от гръмотевици , се изсипа и над Пловдив. Едрите капки обаче са примесени и с градушка, като на места тя е  значителна, сигнализираха наши читатели.

За минути улиците се покриха с вода, като много от тях отново се превърнаха в реки. Шахтите едва поемат значително количество вода.

За днес е обявен жълт код за обилни валежи и гръмотевични бури.

И през юни ще се запази тенденцията за неравномерно разпределение на валежите. В западната половина от страната месечната сума на валежите ще бъде около и над нормата, а в източната - валежите ще са на по-малко.

Според прогнозите през повечето дни от първото десетдневие въздушната маса над страната ще е неустойчива и в часовете след обяд и преди полунощ ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни валежи, гръмотевици и градушки. В отделни дни се очакват интензивни валежи.

Повече слънчеви часове ще има преди пладне и над Източна България, където и преваляванията ще бъдат на по-малко места. През първите 10 дни температурите ще са малко под нормата, но тенденцията е към постепенно повишение.

Вторите десет дни от юни температурите ще се задържат около нормалните, с продължаваща тенденция към бавно повишение. Времето ще се задържи неустойчиво с условия за чести следобедни превалявания и гръмотевици. Слънчеви часове ще има преди пладне.

През последните 10 дни температурите в страната ще се повишат. Ще настъпи постепенно стабилизиране на атмосферата, превалявания и гръмотевици ще има отново, на вече на по-малко места.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина