Адвокатът на майката на Митко: Делото на близнаците утре не трябва да тръгва!

Автор: Plovdiv Now 9386
Адвокатът на майката на Митко: Делото на близнаците утре не трябва да тръгва!

Ден след ареста на издирвания за убийството в Цалапица Рангел Бизюрев, адвокат Антоанета Николова, която защитава майката на убития Митко, категорично смята, че делото на двамата близнаци в петък не трябва да стартира, защото не са ясни още показанията на Бизюрев и неговата версия.

„Вчерашната новина за залавянето на Рангел Бизюрев бе една изключително дълго чакана добра новина за моята доверителка Атанаска Бакалова. Очакваме компетентните органи на Кралство Дания да предприемат бързи действия по изпълнение на Европейската заповед за арест и той да бъде върнат на българските власти. Щекотливият проблем е утрешното дело на двамата близнаците Динкови . Както знаем, до настоящия момент Рангел беше привлечен задочно като обвиняем и показанията на двамата братя, които се сменяха, многократно сочиха Рангел за единствен извършител и така се сдобиха с обвинение за укривателство. Аз лично считам, че утре прокуратурата трябва да извърши всички възможни процесуални действия това дело да не тръгне, докато не бъде разследвано убийството, защото то не е разследвано, след като Рангел още не е разпитан и не е ясно той какво ще каже”, заяви Николова пред TrafficNews

По думите й не е ясна още версията на Рангел, която ще трябва бъде и проверена, защото според нея след това може да се окаже, че близнаците не са укриватели, а съучастници. Това означава, че те трябва да получат друго обвинение подсъдно на Окръжен съд и да се разследва от Окръжна прокуратура. 

Към този момент е прибързано делото за лично укривателство да тръгне. Личното укривателство не може да се разглежда като нещо отделно и независимо от убийството, защото понастоящем те са обвинени, че са лични укриватели на убиеца.  До този момент позицията на Районна прокуратура беше, че има данни само за лично укривателство и затова те ще работят това дело и ще вкарат обвинителен акт, защото Рангел го няма. Да, но сега той е арестуван и ще бъде доведен в България, надяваме се всички това да стане съвсем скоро и да имаме всички позиции, за да знаем онази нощ какво се е случило", добави защитата. 

Юристът разказа, че е поискала нов следствен експеримент, но прокуратурата към онзи момент е  отказала. „Все пак аз видях на репортажа на Тина Ивайлова, как до пощата има три фигури, след което едната пада и остават две. Това означава , че казаното от братята трябва да бъде подложено на много сериозна проверка, защото участниците там не са двама, а в колата има още поне един, каза още тя.” 

Николова заяви, че за нея тяхната версия издиша отвсякъде и до сега има доказателства, че мястото на убийството не е това, което посочват те. Затова тя счита, че трябва да се извърши този нов експеримент и няма основание да бъде отказан. „В момента близнаците казват, че Рангел е извършил всичко, но може да се окаже, че не е така и затова не бива да се бърза с делото”, категорична е адвокатката.

Припомняме, че заседанието на двамата братя следва да бъде проведено утре, като преди това близките на Митко, ще протестират пред Съдебната Палата. Те също искат делото да не статртира, докато Рангел не разкаже и своята версия и не бъде върнат в България. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина