20 гайди огласиха Брестовица на Трифон Зарезан

Автор: Plovdiv Now 15495
20 гайди огласиха Брестовица на Трифон Зарезан

Кметство Брестовица покани жителите и гостите на селото да станат част от традицията на празника Трифон Зарезан, да присъстват на зарязването на лозите за здраве и берекет, както и да опитат от местните вина, прочути по цял свят.

Празникът започна в 11:00 часа на площада на село Брестовица с официално откриване с изпълнение на 20 Момчиловски гайдара.

В 11:30 тръгна шествието от площада до масив „Бяло поле“, където бяха зарязани лозята, а местните винарски изби раздадоха вино. В 13:30 часа на площада ще бяха обявени победителите от конкурса за „Най-добро домашно вино“. Подготвена беше и музикална и танцова фолклорна програма и много атракции за публиката.

Припомняме, че празникът се организира съвместно от кметството и читалище "Съзнание - 1873" и беше планиран за два поредни дни.

Още на 13 февруари в 11,00 часа започнаха дегустациите на вината на участниците в конкурса "Най-добро домашно вино реколта 2018" във Влаховата къща. По-късно в 18,30 часа в читалището за жителите и гостите на селото беше изнесен тържествен концент.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина