Социалната трапезария в Раковски с ново оборудване за 27 000 лв.

Автор: Plovdiv Now 6642
Социалната трапезария в Раковски с ново оборудване за 27 000 лв.

Изцяло ново оборудване за кухнята, обслужваща включените в програмата Домашен социален патронаж вече е  доставено и монтирано. Припомняме, че по-рано тази година градската администрация кандидатства във Фонд „Социална закрила“  с проект за модернизация на кухнята. Общата му стойност е 27 хил. лева, от които 24 хил. лв. се осигуряват от фонда, а останалата сума е размерът на собственото участие на общината. Договорът между Фонда и община Раковски за изпълнение на проекта бе подписан в началото на мецес юли.

Кухнята обслужва общо 250 потребители на услугата Домашен социален патронаж – възрастни хора, самотно живеещи стари хора с увреждания или със затруднения в самообслужването.

Новото кухненско оборудване ще допринесе за осигуряване на по-добри и безопасни условия на труд за работещите в кухнята, по-бързо приготвяне на храната  и ще се осигури достъп на по-голям брой граждани до качествена социална услуга в обичайната домашна среда. Реализираните икономии ще бъдат насочени към други дейности, свързани с подобряване качеството на предоставяните социални услуги, пишат от администрацията.  

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина