Фестивалът на белия щъркел в Белозем наближава, срокът за записване изтича

Автор: Plovdiv Now 10880
Фестивалът на белия щъркел в Белозем наближава, срокът за записване изтича

Кметство на село Белозем, Община Раковски, НЧ „Просвета 1909 г.", ОУ "Гео Милев" и СНЦ „Зелени Балкани" ще са домакини за четиринадесети пореден път на фестивала на Белия щъркел.

Официалното откриване е на 18 май 2019 г. от 10 часа в парка на Белия щъркел, с. Белозем, община Раковски. Заявки за участие се приемат до 30 април 2019 година на адрес: с. Белозем 4130, община Раковски, област Пловдив
НЧ "Просвета 1909г." - email: [email protected]; тел. 0898/771097; Фейсбук. Кметство с. Белозем - тел. 03159/2039.

Публиката ще чуе изпълненията на много участници, ще посети щандове за плетива, сувенири и продукти от местни производители в парка на Белия щъркел, ще научи как се създава ферма за калифорнийски червеи и био градинка за билки в двора на училището, ще надникне в дневника на децата за 20-те щъркелови семейства, избрали за свой дом покрива на училището.

Етнографската сбирка и експозицията на селата от мрежата „Европейско село на щъркелите" в читалището също ще бъде достъпна за любознателните.

По време на фестивала ще се проведе и Международен ученически конкурс „Животът на един щъркел“, организиран от Детско онлайн списание „Щъркел", ОУ „Гео Милев", Католическа църква „Свети Франциск от Асизи" и кметство на с. Белозем, в партньорството с Федерация „Зелени Балкани".

Фестивалът се провежда от 2005 г., когато немската фондация „EuroNatur" обяви Белозем за Европейско село на Белия щъркел. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина