Драконовски мерки за сигурност ще има в Раковски заради папата! Вижте кои улици ще бъдат затворени

Автор: Plovdiv Now 5845
Драконовски мерки за сигурност ще има в Раковски заради папата! Вижте кои улици ще бъдат затворени

Драконовски мерки за сигурност ще има в Раковски на 5 и 6 май заради посещението на папа Франциск в града. Визитата на Светия отец се смята за високорискова, а за организацията на мероприятията се грижи специален щаб. Експерти по сигурността, логистиката и протокола от Ватикана вече огледаха подробно възможните маршрути, по които ще се движи делегацията от Светия престол. Все още се пази в тайна къде точно ще кацне самолетът на Негово светейшество. Една от възможностите е военното летище в Граф Игнатиево, след което главата на Римокатолическата църква да продължи към Раковски с прословутия папамобил.

В града е въведена временна организация на движението на 6 май, когато ще е височайшето посещение, както и на предишния ден. Ще бъде ограничено и работното време на всички търговски обекти в зоните за сигурност.

От 9 ч. на 5 май до 18 ч. на 6 май ще е забранено движението в кв. Генерал Николаево по ул. „Москва” от кръстовището с ул. „М. Добромиров” до кръстовището с ул. „Лазар Добрич”, по ул. „Филип Станиславов” от кръстовището с ул. „Михаил Добромиров” до кръстовището с ул. „Лазар Добрич”. И в кв. „Секирово” – ул. „Цанко Дюстабанов” и ул. „Никола Вапцаров”, отсечката от ул. „Петър Богдан” до ул. „11 Август”.

На 6 май от 9 до 18 ч. няма да се допускат автомобили по ул. „Васил Левски” (републикански път ||-56) в село Стряма. Ограничения ще има и в трите квартала на Раковски. В кв. Парчевич, ул. „Хр. Смирненски” (републикански път ||-56), пътят между кв. Парчевич и кв. Генерал Николаево (републикански път ||-56). В кв. Генерал Николаево - ул. „Михаил Добромиров” до пресечката с ул. „Филип Станиславов”. Кв. Генерал Николаево и Кв. Секирово бул. „Г. С. Раковски” до кръстовището с ул. „Оборище”. Кв. Секирово, ул. „Петър Богдан” от кръстовището на ул. „Оборище” до кръстовището на ул. „Тодор Икономов”.

За момента за буферни паркинги са определени пазарът в кв. Секирово и селскостопанското летище за кв. Генерал Николаево.

„Радваме се, че един от най-важните хора на земята е решил да окаже чест на раковчани. Наследникът на Св. Петър ще е в Раковски, аз лично вярвам, че това ще е благословия за нашата община. Вярвам, че всеки, който иска да види Светия отец, ще го види, без да трябва да ходи до Рим. Да, ще има затваряне на улици и извънредни мерки за сигурност, но не мисля, че тези мерки са кой знае какво неудобство”, коментира кметът на Раковски Павел Гуджеров. И допълни, че в следващите дни на хората ще бъде дадена подробна информация.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина