Започва ремонтът на пътя Перущица - Йоаким Груево, направиха първа копка

Автор: Plovdiv Now 29241
Започва ремонтът на пътя Перущица - Йоаким Груево, направиха първа копка
"На днешния празничен ден, преди 3 години встъпих в длъжност като кмет на община Перущица. 3 години, в които се опитах да намеря решение на проблеми, трупани с години. 3 години, в които се радвах на всяка нова придобивка за града, на всичко постигнато с много труд и усилия. И въпреки пандемията от коронавирус, войната в Украйна и честите и многобройни избори за Народно събрание успяхме да осигурим средства и да започнем няколко големи проекта, да изпълним няколко по-малки и да подобрим визията на Перущица", написа кметът Мария Витанова - Вълканова.
 
Припомняме, че само преди дни беше подписано споразумение между Община Перущица и МРРБ за финансиране на много важен проект - ремонт на пътя Перущица-Йоаким Груево. Към момента дейностите са финансирани на 50%, като се очаква през следващата година да бъдат отпуснати и останалите 50%.
 
Има избран изпълнител след проведена процедура по ЗОП и бързо са подготвени необходимите документи за откриването на строителна площадка.
 
Днес бе направена първа копка и започна изпълнението на първия етап от проекта, който е в съответствие с осигуреното финансиране в размер на 2 546 736 лева.
 
"Пожелавам хубаво време до края на настоящата година и спорна и лека работа на фирмата изпълнител! Перущица заслужава да има по-добра инфраструктура и по-добро качество на живот на нейните жители. Продължавам да работя за това", казва още кметът.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина