Започва реконструкция на площадно пространство и поставяне на нови спирки в Перущица

Автор: Plovdiv Now 24776
Започва реконструкция на площадно пространство и поставяне на нови спирки в Перущица
С водосвет за здраве и берекет днес стартираха строително-монтажните работи по проект „Реконструкция на площадно пространство с автобусни спирки на бул.“Иван Вазов“, ул.“П. Бонев“, ул.“Д. Малинчев“, ул.“Проф. К. Гълъбов“, ул.“Цар Симеон I“ и ул. „Крайречна“ в  Перущица.
 
Стойността на проекта, подаден през предходния мандат, е 61 304,54 лв. и е финансиран по стратегията за местно развитие на Сдружение “МИГ Перущица-Родопи”, чрез Програмата за развитие на селските райони 2014-2020г.
 
На събитието днес присъстваха кметът и служители от администрацията, както и Румяна Самоковарева-председател на Управителния съвет на Сдружение “МИГ Перущица-Родопи” и Даниела Салкина-изпълнителен директор на МИГ.
 
Целта на проекта е да се извършат, макар и в малък обем, строително-монтажни работи по реконструкцията на уличната мрежа и тротоарите по бул. "Иван Вазов" и неговите пресечки до площадното пространство пред Автогарата в Перущица, както и доставката и монтажа на 2 броя спирки за нуждите на обществения транспорт и населението на общината.
 
С поставянето на тези 2 спирки в централната част на града и предвид поставените вече 4 спирки през 2020 година, община Перущица ще е решила проблема с липсата на покрито и подходящо място за чакащите обществен транспорт хора.
 
Предвиденият обем строително-монтажни работи е наистина много малък и ако се изпълни само планираното на определените с проекта места, няма да се постигне завършен и много по-добър вид.
 
"В тази връзка, паралелно с изпълнението на проекта, със средства от бюджета ще възложим допълнително количество дейности на фирмата, с която имаме сключен договор за запълване на дупки по улиците в Перущица. Така ще успеем да постигнем по-добър резултат и наистина подобрена визия на площадното пространство на т.нар. Автогара.", каза кметът Мария Вълканова и добави:
 
"Вярвам, че фирмата-изпълнител ще извърши качествено и в срок планираните дейности по проекта и затрудненото движение на МПС в този период ще бъде прието с разбиране и търпение от Вас.Продължаваме с работата за подобряване инфраструктурата в града и с настъпването на подходящи атмосферни условия, приемането на бюджета и провеждането на необходимите процедури предстои стартирането и на други строително-ремонтни дейности и проекти".

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина