Проекти за над 1 млн. лв променят облика на Перущица

Автор: Валерия Василева 11280
Проекти за над 1 млн. лв променят облика на Перущица

Надеждата на перущинци за по-добра инфраструктура може да се осъществи в най-скоро време. Улични ремонти и пълна реновация на площад "27-ми априлий" предвиждат нови инвестиционни предложения. По-рано днес бе входирано предложение за реабилитация на уличната мрежа в града по ОП "Развитие на селските райони". До края на седмицата от градската администрация ще внесат и второ, свързано с реновация на площад "27-ми априлий".

И двата проекта търсят финансиране по мярка за обновяване на селските райони на оперативната програма. По първоначална информация, предвидените средства за ремонт на уличната мрежа са 600 000 лв., а тези за площада пред читалището - 700 000 лв.

Десетте улици, чиито ремонт се предвижда, са ул. „Драговец”, ул. „Въча”, ул. „Искър”, ул. „Васил Левски”, ул. „Найден Геров”, ул.„В.Соколски”, ул. „А.Райкова” , ул. „Поручик Милушев”, ул „Захари Стоянов” и ул. „Димитър Малинчев".

"Ако двете предложения бъдат приети, предстоят дълги процедури, преди да се стигне до избор на фирма изпълнител. Надявам се всичко да е наред, за да започнем работа идната пролет", коментира пред Plovdivnow.bg кметът на общината Ради Минчев. 

От администрацията възнамеряват да внесат и трето предложение, касаещо ремонт, оборудване и обзавеждане на двете детски градини в града. По думите на кмета, този проект ще търси финансиране по друга мярка на програмата. Това обаче тепърва предстои. Двете детски градини - "Радост" и "Тракийче", се нуждаят от нови отоплителни, електрически и ВиК инсталации. Предвижда се и ремонт на кухни, бани и тоалетни, както и закупуване на ново обзавеждане. 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина