Първи смъртен случай на COVID-19 в Перущица! Почина пастор Салчо Салчев

Автор: Plovdiv Now 19831
Първи смъртен случай на COVID-19 в Перущица! Почина пастор Салчо Салчев

Почина един от заразените с COVID-19 в Перущица. Става въпрос за пастор Салчо Салчев, който е издъхнал в болницата. Новината съобщи кметът на Перущица Мария Витанова-Вълканова, която изказа своите най-искрени съболезнования на неговите близки. Десетки близки и приятели на пастора пък писаха на стената му във Фейсбук, шокирани от случилото се.

„Има и една добра новина – засега няма нови положителни проби за COVID-19 на територията на общината. Петте лица, поставени под карантина, заради положителен резултат, са в добро общо състояние и нямат никакви симптоми. Всички те, както и поставените под карантина още 20 лица, които са били контактни със заразените, са здрави и спазват постановените мерки”, посочи Вълканова.

Продължава засиленото полицейско присъствие в кв. “Запад”. По информация от органите на реда то ще продължи до 25 юни.

„Първоначално информацията, която получих от тях и съобщих веднага, за да се има предвид, беше, че ще допускат напускане на квартала само за наистина неотложни случаи, като посещение на болница например. Предвид излезналите допълнителни проби за коронавирус и отрицателните резултати от тях, по-строгите мерки бяха прекратени. Ситуацията е динамична, но вярвам, че взетите мерки и недопускането на струпване на повече хора на едно място ще са достатъчни, за да се спре разпространението на вируса”, каза кметът на Перущица.

И призова всички да проявят отговорност и наред с добрата лична хигиена да продължат да спазват необходимата социална дистанция.

Припомняме, че заразата в града бе разпространена по време на пасторска сбирка на евангелистите. На нея са присъствали около 50 човека. След нея пастор Салчев влезе в болница. Други 5 са дали положителина проба, като състоянието им е стабилно и не са хоспитализирани. 2-ма жители на Община Раковски, които доказано са присъствали на събитието в Перущица, са с положителни проби за коронавирус. Още 20 от присъстващите са поставени под каранитина. В четвъртък почина и друг мъж, присъствал на сбирката - 55-годишен пастор от Варна.

Екипът ни изказва съболезнования към близките на пастор Салчо Салчев.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина