Собственикът на заклещения балон: Нямаше уплашени! Всички гледахме зарята от високо

Автор: Деница Лещева 7833
Собственикът на заклещения балон: Нямаше уплашени! Всички гледахме зарята от високо

За мен това не е инцидент, а просто ситуация. Тръгнахме да кацаме, но теренът се оказа скалист. Тъй като балонът е дълъг, застана върху скалите по начин, по който не позволява мигновеното му прибиране. С мен имаше трима души, сред които младо момиче, което се наслади на първото си излитане с балон. Балонът не бе пренатоварен, както някои хора твърдят. Никой не се уплаши и аз лично не бих нарекъл ситуацията "инцидент". Всички заедно дори се насладихме от хълма на празничната заря”, заяви пред наш репортер собственика на балона – Борис Аргиров, който през цялото време е бил в него и го е управлявал.  Той заяви още, че летателният апарат е пригоден за петима пътника.

Хора от града разказаха, че още с потеглянето си, балонът се е лъкатушил и едва е излетял.

„Не разбрахме каква бе целта на този полет. Научихме, че собственикът е купил наскоро имот в Перущица, а пътниците в балона са негови приятели”, разказаха местни жители, присъствали на тържеството.

Според зам. кмета на Перущица – Милен Ганев, Аргиров от дълги години се занимава с летене с балони. До самата идея за издигането му на празника се е стигнало след предложение на Борис, летателният апарат да се превърне в една от атракциите на града. Гинев и кметът на Перущица - Ради Минчев изразиха  възмущението си от това, че случката е предизвикала по-голям интерес от колкото вчерашните празници, с които бяха отбелязани 143 години от Априлската епопея. 

Припомняме ви, че инцидентът стана в района на село Устина, в местността известна като "Кулата". Балонът, в който е имало хора, се е заклещил в скалите около 20:30 снощи.

Очаквайте подробности! 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина