С водосвет започва изграждането на площадка за скейтборд в Перущица

Автор: Plovdiv Now 9424
С водосвет започва изграждането на площадка за скейтборд в Перущица
"В началото на този, изпълнен с празници месец, с водосвет за здраве и берекет, стартирахме строително-монтажните работи за изграждане на площадка за скейтборд в двора на Професионалната гимназия по лозарство и винарство в Перущица", съобщи кметът Мария Витанова-Вълканова.
 
Площадката ще включва седем съоръжения, предлагащи различни видове занимания. В проекта се предвижда също парково оборудване, засаждане на широколистни дървета и декоративни храсти, видеонаблюдение, соларно осветление и велоалея.
 
Скейт парка не е обикновена площадка за спорт. Това е среда, в която децата и младежите се учат да преодоляват страховете си, да бъдат дисциплинирани в това, което правят, да се учат на съобразителност и преценен риск.
В момента тази площадка е в изключително лошо състояние, превърната в сметище и обрасла с треви и храсти.
 
"С изпълнението на проекта ще я превърнем в привлекателно и използваемо място, на което всички деца и младежи ще могат да се събират и забавляват. Вярвам, че децата, които сами си майсториха съоръжения за скейтборд на площада ще се зарадват много на тази нова придобивка на нашия град", казва още кметът.
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина