Рестарт на делото срещу пияния шофьор, отнел живота на двама души край Перущица

Автор: Plovdiv Now 8478
Рестарт на делото срещу пияния шофьор, отнел живота на двама души край Перущица

Четири години след зверската катастрофа, при която загинаха двама млади мъже, Окръжният съд в Пловдив ще гледа делото отново. Подсъдим е Рангел Ташев, който на 30 март 2014 година предизвика ужасяващия инцидент по пътя Брестовица - Перущица. 

Ташев е обвинен в това, че при управлението на МПС е нарушил пет разпоредби на Закона за движение по пътищата. Така по непредпазливост е причинил смъртта на две лица, както и средна телесна повреда на трето лице, като деянието е извършено в пияно състояние с концентрация на алкохол в кръвта от 0,61 промила.

Известно е, че сред загиналите е братът на подсъдимия - Иван Ташев. Рангел е родом от Съединение, а до мелето се стигнало след щур купон в Перущица. Компанията решила да посети дискотека в Брестовица, откъдето си тръгнала рано призори. На връщане в града обаче управляваният от Ташев Форд се врязал в БМВ. 

През 2015 година Ташев получи присъда от 4 години. Малко по-късно делото бе върнато на прокуратурата за отстраняване на процесуални нарушения. Съдебният процес стартира по-рано тази година с отводи на вещи лица. Следващото заседание е насрочено за понеделник, 12 ноември.Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина