Продължава набирането на преброители и в Перущица, срокът е удължен

Автор: Plovdiv Now 954
Продължава набирането на преброители и в Перущица, срокът е удължен

Продължава набирането на преброители и контролььории за кампанията през 2021 в Перущица, а Националният статистически институт удължава срока до 16 ноември 2020 година.

Към настоящия момент общо за страната са набрани 53.3% от предварително планирания брой преброители и 61.7% от контрольорите, като ситуацията е различна в различните общини. В 103 общини кандидатите са повече от 85%, като има и такива, в които те са повече от необходимия брой. В 20 общини и райони в най-големите градове заявилите интерес са под 20%.

Както и досега, кандидатите трябва да подадат заявление по образец в общината. Документите за кандидатстване ще могат да се изтеглят от сайта на Преброяване 2021 и в сайтовете на общините

Всеки преброител ще може да преброи по един, два или повече участъка в зависимост от преброените онлайн лица.
Заплащането на преброителите е определено. За преброено лице ще се заплаща 2.50 лв., за преброено жилище - 1.00 лв., а за преброена сграда - 0.70 лева. При преброяване онлайн преброителят ще трябва да вземе специален код, който генерира информационната система, като за това ще получи 0.80 лева. По този начин общото заплащане на всеки преброител ще бъде индивидуално и ще варира в зависимост от броя на преброените сгради, жилища, лица и електронно преброени лица.

В периода 1 - 15 февруари 2021 г. един преброител би могъл да изработи средно около 400.00 лв. за един преброителен участък при 50% електронно преброени, но има възможност да поеме преброяването на два или три участъка, като в този случай неговото заплащане може да достигне 1 000 лв. и повече.

Най-подходящи за преброители са комуникативни хора, които имат поне средно образование, занятие в икономическата и финансовата сфера, с технически познания и практикуващи социални дейности, държавни служители, както и студенти. Те ще имат право да посещават домакинствата в техния преброителен участък от 8.00 ч. сутрин до 20.00 ч. вечер, включително събота и неделя. Преброителите ще се легитимират със служебна карта, издадена от НСИ, като преди това ще преминат специално обучение и ще подпишат декларация за опазване на статистическата тайна на получената информация.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина