Повече от 100 деца от 7 страни мерят сила и бързина с летящото перо в Перущица СНИМКИ

Автор: Plovdiv Now 7524
Повече от 100 деца от 7 страни мерят сила и бързина с летящото перо в Перущица СНИМКИ

Повече от 100 деца от 7 страни мерят сила и бързина на Балкански турнир по бадминтон, който започна днес в Многофункционална спортна зала „Перущица“. Състезателите на възраст до 13 години от Албания, Гърция, Турция, Румъния, Сърбия, Македония и България ще вземат участие в турнира, който ще се проведе в три състезателни дни с начален час 10 ч. 

Кметът на община Перущица Ради Минчев даде старт на турнира с въздействаща реч, в която поздрави отборите и пожела освен състезатели да станат и приятели. Турнирът е организиран от Община Перущица и Балканската асоциация по бадминтон. Президентът на асоциацията проф. д-р Пюзант Касабян сподели своите впечатления за турнира. 

„Изумително! Спортна зала „Перущица”, за която знаем, че е дом на баскетбола, отвори врати за международен турнир по Бадминтон. Повече от 100 деца от 7 страни, ще могат да премерят сила и бързина с летящото перо. Стегнатият и голям състав на Турция и първият отбор на България са основни претенденти за златните медали в отборния турнир, но не трябва да се подценява и съставът на Сърбия, както и отличните в последно време състави на Гърция и Румъния. Мисля, че индивидуалният шампионат през съботния 20 октомври ще донесе множество изненади от страна на участниците. Бих желал да изтъкна и добрата работа на главния организатор на събитието, а именно Община Перущица и Ради Минчев, който, трудно обяснимо за мен, успя да организира едно от най–хубавите състезания за деца през последните години”, посочи проф. Касабян. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина