Перущица зарината с боклуци, контейнерите преливат СНИМКИ

Автор: Иван Маринов 7780
Перущица зарината с боклуци, контейнерите преливат СНИМКИ

Цял квартал в Перущица е заринат с боклук, сигнализират местни жители. Причината е, че контейнерите от дни не са били изпразвани. Особено проблемна е зоната в района на пътя за Върховръх, където кофите за смет са прелели още през уикенда.

Според наш читател покъртителната гледка се дължи на повреда на камиона, предназначен за сметосъбиране, възникнала в края на миналата седмица. Наш репортер се опита да се свърже с градската администрация за коментар, но не успя да осъществи връзка на посочените телефонни номера. В същото време местните забелязали, че сметосъбирачката отново е в изправност и се движи из улиците на Перущица. Въпреки това част от контейнерите все още не са изпразнени.

Междувременно от администрацията са предприели действия за закупуване на още две тежкотоварни машини - един самосвал и нова мултифункционална машина за метене, опесъчаване, миене и снегопочистване. Обществената поръчка била възложена през месец юни, а договорът - подписан на 18 октомври. Съгласно нормативната уредба, техниката трябва да пристигне в 20-дневен срок. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина