Перущица става по-зелена! Засаждат се 600 нови фиданки, поканени са всички

Автор: Plovdiv Now 11284
Перущица става по-зелена! Засаждат се 600 нови фиданки, поканени са всички
"Нека посадим дръвче и направим Перущица по-зелена!", призовава кметът на община Перущица и слага начало на нова инициатива, полезна и за хората, и за природата. 
 
Перущица се включва в кампанията “Гората.бг - от хората за хората”, която има за цел да подпомага засаждането на нови дървета в България от доброволци.
 
Общината е получила като безвъзмездно дарение горски фиданки от традиционни местни видове - 200 броя черен бор, 200 броя явор и 200 броя акация. Дръвчетата се раздаваха като подарък днес на жителите, а който не е успял да вземе, може да се възползва от това и утре, 7 ноември, от сградата на Общината и да я засади в собствения си двор и градина.
 
Голямата кампания в неделя, 8 ноември, когато желаещи доброволци са поканени да се включат в засаждането на дръвчета на общински терени. Сборният пункт е под Чинара на Централния площад в 11.00 часа. Всички ще получат фиданка и указания.
 
"Всеки човек в живота си, следва да засади поне едно дърво, а всяка община, колкото може повече. От това ще има много ползи за Вас, за хората, и за света, в който живеем. Ще се радвам да подкрепите тази обща инициатива. Очаква ни хубаво време.
Децата са добре дошли - дайте им добър пример. И разбира се, ще спазим всички противоепидемични мерки. Благодаря Ви от сърце, за доброто, което ще направим заедно!", казва кметът г-жа Вълканова.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина