Нови два проекта на Община Перущица са финансирани и стартирани

Автор: Plovdiv Now 10146
Нови два проекта на Община Перущица са финансирани и стартирани
В края на миналата седмица, с водосвет за здраве и берекет, направихме първа копка и стартирахме строително-монтажните работи по два проекта - за изграждане на пътен мост на река Перущинска /Баковия мост/ и за изграждане на подпорна стена по южния бряг на речното корито на река Перущинска, припомни кметът на Перущица - Мария Вълканова.
 
Финансирането е осигурено с Решение на Министерски съвет от 12.04.2023г., с което се предоставят 50% от необходимите средства и за двата обекта. Останалите 50% ще бъдат получени допълнително.
 
С възстановяването на моста като пътно съоръжение ще се намали трафика по бул. „Иван Вазов“, което ще доведе до намаляване на предпоставките за пътно-транспортни произшествия и ще се улеснят гражданите живеещи в близост.
 
Изграждането на подпорната стена ще осигури защитата на ул. “Крайречна” от разрушителното действие на реката за предотвратяване на бедствия от наводнения, а също така е и необходимо условие за въвеждане в експлоатация на довеждащия колектор до ПСОВ, който се изгражда в момента.
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина