Напредва проектът за изграждане на пречиствателна станция и довеждащ колектор в Перущица

Автор: Plovdiv Now 9405
Напредва проектът за изграждане на пречиствателна станция и довеждащ колектор в Перущица
Изграждането довеждащ колектор до пречиствателната станция в Перущица напредва. Строително-монтажните работи по проект „Актуализация на довеждащ колектор до ПСОВ“ стартираха през изминалата година.
Проектът е от 2020г. и е основна част за функционирането на изграждащата се в момента Пречиствателна станция за отпадни води в гр. Перущица.
 
"Това е проект, който не е толкова видим, но е важен и необходим.
С реализацията на проекта ще се осигури възможност за търсене на външно финансиране за доизграждане и подмяна на канализацията в Перущица, защото при липса на Пречиствателна станция и довеждащ колектор до нея не може да се кандидатства за никаква канализация.
Стартирането на проекта не ни позволи по-рано да подобрим състоянието на ул. „Крайречна“ /улицата пред Техникума/, която беше в изключително лошо състояние, защото сега тя се разкопава в средата, за да се изпълнят необходимите дейности по проекта. Но след приключване на предвидените дейности, на ул.”Крайречна” ще бъде положена нова настилка.
Благодаря за търпението и разбирането на живущите в близост и ги уверявам, че съвсем скоро строително-ремонтните дейности ще приключат и по улицата спокойно ще могат да се движат автомобили и детски колички.
Изграждането на Пречиствателна станция за отпадни води и Довеждащ колектор е решение, което показва нашата дългосрочна визия за община Перущица- място, където околната среда, здравето на гражданите и устойчивото развитие се срещат и съвпадат", написа кметът Мария Вълканова. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина