Млякото от Полша, което получиха ученици в Перущица, било за магазините по морето

Автор: Plovdiv Now 5378
Млякото от Полша, което получиха ученици в Перущица, било за магазините по морето

Шефът на "Млечни продукти Тракия" Владислав Михайлов отрече неговата фирма да е доставяла прясно мляко, произведено в Полша, в основно училище в Перущица.

Както вече съобщихме, продуктът е получен в учебното заведение по схема "Училищно мляко", а нередностите са няколко. Прясното мляко е произведено в Полша, въпреки че трябва да е лично производство на "Млечни продукти Тракия" с едноличен собственик "БМК Холдинг". То е с 3,2% масленост, а изискването е тя да бъде 2%

"Няма такова мляко, докарано в това училище", заяви пред OFFNews Михайлов. "Проверил съм в Агенцията по храните - няма подаден сигнал. Нали разбирате, че ако има вкиснало мляко, първата институция, към която ще се обърнат, е БАБХ, не сте вие", допълни той.

Производителят ходил лично при директора на училището, за да го кара да подпише декларация, че такова нещо не се е случило. От медията уточняват, че той е показал писмо, подписано от директора на ОУ "Петър Бонев" в Перущица - Бойко Иванов. В него се декларира, че на "30.10.2018 г. е доставено за учениците по схема "Училищно мляко" прясно мляко с масленост 2% в разфасовка от 0.250 литра, придружено със сертификат за произход в срок на годност".

Попитан как така прясно мляко, произведено в Полша за фирма, свързана с "Млечни продукти Тракия", е попаднало в Перущица, Михайлов отговаря, че "няма никаква идея".

"Това е съвсем друг продукт, който се разпространява по морето в Бургас. Как е дошло това нещо в Перущица, нямам никаква идея. Това мляко е за магазина", заявява той.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина