Кметът на Перущица с важни уточнения за ремонта на пътя за Йоаким Груево

Автор: Plovdiv Now 9006
Кметът на Перущица с важни уточнения за ремонта на пътя за Йоаким Груево
Кметът на Перущица Мария Вълканова направи важни уточнения относно ремонта на пътя за Йоаким Груево. Ето какво обясни тя:
 
Във връзка с достигнали до мен спекулации и коментари по отношение на реконструкцията на пътя  Перущица - с. Йоаким Груево, Ви уведомявам, че проблем с пътя и неговото изпълнение и финансиране няма.
 
Проектът беше променен по времето на строителството, което наложи неговото спиране до влизането в сила на направените промени. Всичко е законосъобразно и целесъобразно.
 
Беше направена проверка във връзка с подаден сигнал от поредния “специалист” по пътно строителство от институцията, която контролира спазването на Закона за устройство на територията, а именно Регионалната дирекция за национален строителен контрол /РДНСК/ и проверката излезе с доклад, в който се казва, че няма нарушения. В тази връзка моля всички да спрат с излишните и неверни коментари. Има алтернативни пътища и за гр. Пловдив и за с. Йоаким Груево, така че нека се ползват те от тези, на които им пречи, че пътят е в ремонт.
 
Всички знаем, че без да е затруднено движението за определен период, няма как да имаме нов път.
Призовавам към търпение и разбиране.
 
И обръщам внимание на факта, че фирмата изпълнител има срок за изпълнение и никой не им плаща за работен ден. Право на фирмата изпълнител е в срока на договора да реши кога и по колко часа да работи на обекта.
 
Пътят ще бъде готов до 8 юли 2023г., ако няма спирания за лоши метериологични условия.
Вярвам, че с приемането на Държавния бюджет ще бъде осигурена и другата половина на необходимите средства /това е уверението на финансиращия орган/, за да се извърши ремонт на целия път, а не на половината, защото към момента осигурените средства са в размер на 50% от необходимите и в тази връзка се изпълнява етап I от проекта.
Нека бъдем търпеливи!

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина