Кметът на Перущица с позиция за повдигнатото обвинение към кмета на Стамболийски и последвалото му изявление

Автор: Plovdiv Now 19513
Кметът на Перущица с позиция за повдигнатото обвинение към кмета на Стамболийски и последвалото му изявление
Кметът на Перущица Мария Вълканова излезе с позиция относно повдигнатите обвинения от прокуратурата към кмета и заместник-кмета на Стамболийски, както и във връзка с последвалото изявление на Георги Мараджиев.
 
Ето какво позицията на Мария Вълканова:
 
"Във връзка с повдигнатите обвинения от Прокуратурата и вчерашния пост на Георги Мараджиев - кмет на община Стамболийски и областен координатор на ГЕРБ, искам да поясня, че в периода 01.01.2018г.-07.11.2019г. зам.-кмет на община Стамболийски съм била аз, но посочените в обвинението обекти и обществените поръчки по тях са след декември 2020г., когато голяма част от общините в Пловдив област получиха средства по Постановление на Министерски съвет.
 
По това време аз вече бях кмет на община Перущица и няма как да бъда въвлечена в това.
В периода, в който аз съм била зам.-кмет на община Стамболийски не са констатирани нарушения.
Нека всички се въздържат от манипулативни коментари и клевети, защото ще потърся правата си по съдебен ред.
И ще напомня, че всеки е невинен до доказване на противното. Аз вярвам, че Георги Мараджиев и Теодора Денева ще успеят да се защитят".
 
Припомняме, че Окръжна прокуратура-Пловдив привлече към наказателна отговорност кмета на  Стамболийски и заместника му. Георги Мараджиев и Теодора Денева са обвинени за престъпление по служба, извършено от в периода 2018 г. до месец октомври 2022 г..

То е било извършено с цел набавяне на имотна облага, като от това могат да настъпят немаловажни вредни последици, посочват от обвинението. Става дума за провеждане на обществени поръчки, възложени от името на община Стамболийски, на приблизителна стойност около 2,4 млн. лв.. Те с били за изграждане на различни обществени сгради на територията на общината. 

Припомняме, че кметът на Стамболийски Георги Мараджиев в последвалото си изявление коментира, че следствието, което се води срещу него, е политическа поръчка. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина