Кметът на Перущица по повод COVID-19: Да поемем лична отговорност за ограничаване на болестта!

Автор: Plovdiv Now 9480
Кметът на Перущица по повод COVID-19: Да поемем лична отговорност за ограничаване на болестта!

95 са новодиагностицираните случаи на COVID-19 в Пловдивско за изминалото денонощие. 2337 са заразените в областта от началото на пандемията. 

Сред новозаразените най-много са в Пловдив – 63, в община Асеновград -11,  в община Раковски -6, в община Марица -4, в община Садово -3, в община Перушица - 2 и в общините "Родопи", Карлово, Куклен , Брезово, Съединение, Хисаря – по един случай.

По този повод кметът на община Перущица г-жа Мария Вълканова написа тревожно послание на фейсбук страницата си с призив към жителите за лична отговорност. 

Ето какво написа тя:

"Страната ни регистрира драстично увеличение на заразените с COVID-19 през последните дни. След единичните случаи през изминалите летни месеци, Националната информационна система показва, че в община Перущица с COVID-19 напоследък са констатирани 10 лица с коронавирусна инфекция. 4 от тях са хоспитализирани. Контактни на заразените лица и поставени под карантина са 8 лица.

От началото на пандемията през месец март в община Перущица са регистрирани 35 случая на заразени с COVID-19, в това число посочените 10 активни случая в момента. Две са починалите лица, а 23 са излекуваните.

Към момента няма вероятност за нови строги национални ограничения за предотвратяване разпространението на вируса. От нас зависи да го държим под контрол и да се научим да живеем с него.

Нека да поемем лична отговорност за ограничаване на болестта, като се придържаме към социална дистанция, носим маски и избягваме пренаселени пространства.

Бъдете здрави!", завършва г-жа Вълканова.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина