Изследвания на костната плътност с модерна ултразвукова техника започват в Перущица

Автор: Plovdiv Now 9200
Изследвания на костната плътност с модерна ултразвукова техника започват в Перущица

Перущинци ще могат да се подложат на прегледи при известния ревматолог д-р Пламен Луканов на 26 юни 2018. Изследванията на костната плътност ще бъдат извършени с американски ултразвуков апарат. 

Д-р Луканов завършва висшето си медицинско образование в София. Работи по разпределение в град Перник, първоначално като психиатър, а след това започва работа в първия в страната артрологичен кабинет в поликлиниката на ОРБ-Перник, след специализация в Клиника по Ревматология – София. 

През 1987 година придобива специалност по вътрешни болести, а по-късно и втора – ревматология. Mеждувременно през 1990 г. болницата в Банкя преминава към МА – Кардиологична клиника, под ръководството на професор Чудомир Начев. След затварянето на болницата през 1996 г. д-р Луканов заминава за Либия, където работи 4 години. След завръщането си започва работа в болница "Здраве" - Банкя като началник III-то ВО. През този период д-р Луканов поддържа тесни контакти с Клиника по ревматология като започва активно да се занимава с проблема остеопороза. 

Закупува ултразвуков остеометър през 2001 г. и паралелно с основната си работа се занимава с профилактика и лечение на това заболяване. В момента д-р Луканов извършва самостоятелна медицинска практика, която извършва и сега. 

Изследванията ще се проведат в сградата на Младежки дом. Необходимо е предварително записване до 25 юни на 0884496033  или в Община Перущица. Прегледът се заплаща. 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина