Историческият музей в Перущица кани на голяма научна конференция

Автор: Plovdiv Now 3173
Историческият музей в Перущица кани на голяма научна конференция
Историческият музей в Перущица кани на Национална научна конференция на тема "Априлското въстание – известни и неизвестни факти /нови интерпретации и открития/".
 
Събитието е на 12 и 13 ноември 2021 г. Модератор е доц. д-р Веселина Вачкова.
 
Българската свобода до средата на XX век многократно е зависела на първо място от способността на народа ни да се бори за нея с всички средства – дипломатически, публицистични, военни… Целта на настоящата конференция е да бъдат представени неизвестни или досега подценявани по различни причини събития, личности, факти, публицистични, литературни и художествени творби, документи и предмети, които са свързани с Априлското въстание и хвърлят нова светлина върху неговия ход и същност.
 
Важни срокове:
 
Заявки за участие чрез регистрационна форма и резюме /на български и английски език, до 1000 знака/ се приемат до 15 юни 2020 г. Изпращането  на готовите материали е до 10 октомври 2020 г.
 
Технически изисквания към докладите:
- Format: MS Word 98 (PS) или по-нова версия
- Font: Times New Roman 12 pt.
- Spacing: 1,5 lines
- Text: Justified
- Referances: В края на основния текст (Endnote), Text – 10 pt., number format: 1,2,3,…
- Изображенията да бъдат в TIF Format, резолюция 300
- Общ обем: до 15 стр. с изображенията
Авторите носят отговорност за съдържанието и правописа на докладите.
 
"В случай, че предвиждате мултимедийна презентация при представянето им, моля обявете предварително необходимостта от технически средства", казват организаторите от Историческия музей.
 
Електронен адрес за изпращане на регистрационни форми, доклади и заявки: [email protected]
Разходите по време на конференцията в Перущица са за сметка на самите участници. На 12 ноември /петък/ вечеря и нощувка осигуряват организаторите.
 
Във връзка със създалата се извънредна ситуация за защита от разпространението на COVID-19 ИМ Перущица има готовност за провеждане на конференцията онлайн.
 
Източник: Исторически музей - Перущица

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина