Хаос след първия учебен ден: Да хванеш автобус в Перущица, е на късмет, учениците трупат неизвинени

Автор: Деница Лещева 12709
Хаос след първия учебен ден: Да хванеш автобус в Перущица, е на късмет, учениците трупат неизвинени

Дни след старта на учебната година деца от Перущица, които посещават пловдивски школа, останаха без транспорт. Много от тях не успяват да се придвижат до класните стаи навреме, като от 17 септември насам са успели да натрупат и неизвинени отсъствия за първите часове, сигнализира читател на Plovdivnow.bg. Причината е, че автобусът, движещ се по направление Кричим-Пловдив през Перущица, от няколко дни пропуска спирките си.

Съдейки от обявените разписания, единственият удобен автобус за учениците потегля от Кричим в 6:15 сутринта, като спира в Перущица около 6:30 часа. През последните няколко дни обаче родителите са принудени да палят автомобилите и сами да изпълняват курса Перущица - Пловдив. По думите им, досега никога не е имало проблем с междуселищния транспорт.

Според информацията, предоставена ни от диспечерите на автогара Кричим, линията се поддържа от компанията "Пълдин Бус". След няколко неуспешни опити да се свържем с фирмата обаче се оказа, че от известно време тя е собственост на пловдивския превозвач "Автобусни превози" ЕООД. Наш репортер успя да осъществи контакт с диспечера Недялко Славов, който сподели, че няма информация за възникнали проблеми по направлението. Автобусите се движели по разписание, но не се допускали правостоящи пътници. 

"Компанията ни стрикно спазва изискванията да няма правостоящи пътници, когато се изпълнява междуградски курс. Ако автобусът не спира, това означава, че е пълен", коментира той. По думите му, возилото разполага с 55 места, което е и максималният капацитет сред автобусите, с които фирмата разполага. Затова и нямало възможност за осигуряване на по-голямо превозно средство.

Междувременно десетките ученици, разчитащи на адекватен междуселищен транспорт, може и да продължават да трупат неизвинени отсъствия. След проведени разговори със служители на автогарата в Кричим разбрахме, че за учащите е осигурен и специализиран превоз, потеглящ в 6:10 часа сутринта.

В случай, че и двата автобуса подминат спирките обаче, на децата в Перущица им остава да чакат до 7:00 часа сутринта, когато би трябвало да пристигне следващият... а поредното закъснение им е в кърпа вързано. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина