Грозно посегателство върху природата край Перущица

Автор: Милен Ангелов 15109
Грозно посегателство върху природата край Перущица

За грозно посегателство върху приридно богатство в Родопите съобщава TrafficNews.

"Едно от уникалните места близо до Пловдив е маркираната туристическа пътека Перущица-Бряновщица, която предлага невероятни гледки и досег до Стара гора, с течащи поточета. Често ходя да си пречиствам мислите по този маршрут било то за крос или разходка. Реших и в днешния ден да избягам от изолацията и се натъкнах на багер, който е разкопал целия път безпардонно - с бутнати дървета, счупени камъни и много, много кал. Когато стигнах до гората положението стана още по-зле - безразборна сеч, която надхвърля разбиранията ми за санитарна, от което ми се доплака - с тази пътека е свършено завинаги!". Така наш читател описва картината на местността край град Перущица, предназначена за разходка и отдих сред природата. 

На фона на тази картина възникват не малко въпроси, сред които: Как е възможно туристически маршрут да се превърне в кален път за камиони с трупи и разрушен завинаги? Законно ли е това нещо, изобщо? Как е възможно по време на извънредно положение, когато ние, които обичаме и милеем за планината, да не смеем да излезем от домовете си, а тези които я разрушават с цел самоизгода да действат на спокойствие?

За тази нередност е уведомен кметът на Община Перущица Мария Витанова-Вълканова. Незабавно на мястото тя е изпратила комисия от експерти, за да проверят какви дейности се извършват в района на туристическата пътека. Оказа се обаче, че не става дума за незаконна, а за подборна сеч. Тя е била организирана от служители на горското стопанство.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина