„Градска рециклиада, Екокино“ - мащабна кампания започва в Перущица

Автор: Plovdiv Now 5111
„Градска рециклиада, Екокино“ - мащабна кампания започва в Перущица

Община Перущица и Екопак България започват съвместна кампания „Градска рециклиада, Екокино“. Това е второто издание на най-мащабната и първа по рода си подобна инициатива, която ще се проведе в 9 общини в България от февруари до юли 2024 г. под мотото: „Рециклирай пластмасовите бутилки и метални кенове – Спечели кино на открито!“

Целта на организаторите е да увеличат с поне 70% събираемостта на пластмасови бутилки и алуминиеви кенове на територията на общината за периода от февруари до юли 2024 г. спрямо същия период на миналата година. Ако целта бъде постигната или надмината, фирмата ще осигури безплатна кино прожекция на открито на подходящо обществено място, на която могат да присъстват гражданите на Община Перущица.

От февруари до юли 2024 г. Община Перущица и фирмата ще организират редица инициативи, с които да ангажират граждани, бизнес, училища и детски градини да се включат в кампанията. През февруари, март и април ще стартират еко-състезания в учебни заведения – училища и детски градини. Отделно, с подкрепата на Община Перущица ще бъде създадена организация за предаване на пластмасови бутилки и кенове от заведения за бързо хранене, кафета, фитнеси, граждани и други.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина