Фенери полетяха в небето над Перущица ВИДЕО и СНИМКИ

Автор: Валерия Василева 14874
Фенери полетяха в небето над Перущица ВИДЕО и СНИМКИ

Фенери полетяха в небето над Перущица в навечерието на 24 май. Малчуганите от детските и учебните заведения в града се превърнаха във водещи на истински празник, а теренът пред Историческия музей - в тяхна сцена. 

Вечерта започна с шествие от училищата до централния площад. В навечерието на празника кметът Ради Минчев отличи с грамоти ръководителите на двете детски градини, училището и професионалната гимназия в града. В празничното си слово градоначалникът изказа благодарност към всички тях за просветното им дело и ги поздрави по повод най-българския празник. 

Интересна програма бяха подготвили децата от градините "Радост" и "Тракийче", които ни забавляваха със стихотворения и танци. Програмата продължи с изпълнения на учениците от ОУ "Петър Бонев" и Професионална гимназия по лозарство и винарство "Христо Ботев". 

Децата на Перущица показаха артистични заложби в изпълненията си на български танци, песни и стихотворения. Шоуто приключи със съвременен танц, а след него настъпи и моментът който малчуганите с трепет очакваха цяла вечер - запалването на фенерите. 

В продължение на цяла седмица дечицата изработваха собствени малки фенерчета, на които бяха изобразени буквите от българската азбука. Тях децата носеха по време на шествията и запалиха след залез слънце. Специална изненада за малчуганите бяха няколко големи фенера, които се издегнаха в небето преди края на празника. Стотици детски усмивки озариха площада, докато пламъкът от фенерите се издигаше все по нависоко.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина