Евангелистки пастор е заразеният в Костиево, бил на сбирката в Перущица

Автор: Plovdiv Now 14237
Евангелистки пастор е заразеният в Костиево, бил на сбирката в Перущица

Мъжът от пловдивското село Костиево с положителна проба за коронавирус се оказа евагелистки пастор. 47-годишният Александър Матеев е присъствал на пасторската сбирка в Перущица преди две седмици. Струпването на много хора от различни населени места в затворено помещение стана причина заразата да плъзне на много места в страната. 

На сбирката са присъствали около 50 човека. След нея пастор Салчо Салчев влезе в болница, а няколко дни по-късно почина. Други 5 са дали положителина проба, като състоянието им е стабилно и не са хоспитализирани. 2-ма жители на Община Раковски, които доказано са присъствали на събитието в Перущица, са с положителни проби за коронавирус. Още 20 от присъстващите са поставени под каранитина. Миналият четвъртък почина и друг мъж, присъствал на сбирката - 55-годишен пастор от Варна.

В момента се установяват всички контактни лица на пастор Матеев и те ще бъдат поставени под карантина. Мъжът има дете в детска градина. Детето на заразения е посещавало ДГ "Буратино". Моля да запазите спокойствие, компетентните органи ще направят каквото е нужно“, съобщи  кметът на селото Георги Калоферов във фейсбук.

Той е запечатал сградата на евангелската църква в селото. 

Подобни сбирки се превръщат в гнездо на зарази и властите призовават да бъдат ограничени, а при събиране на повече хора в затворени помещения да се спазва дистанция. 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина