Довършват пътя Перущица - Йоаким Груево след изборите, вторият етап получи финансиране

Автор: Plovdiv Now 11647
Довършват пътя Перущица - Йоаким Груево след изборите, вторият етап получи финансиране
Втората част от проекта за реконструкция на пътя Перущица - Йоаким Груево получи финансиране. Това съобщи кметът на общината Мария Вълканова. Споразумението между администрацията и МРРБ е било подписано в края на изминалата седмица. 
 
"Удовлетворена съм, че сме сред общините, които успяха да изпълнят половината от своите финансирани на 50% проекти през миналата година и сега получаваме останалите 50%.
Не всички 265 общини получиха финансиране за свой приоритетен проект през 2022г., а сега финансирането е само за тези 54 общини, които са най-напред с изпълнението. И ние сме сред тях. Реконструкцията на пътя гр. Перущица-с. Йоаким Груево беше най-важният проект за Перущица и нейното развитие и съм горда, че успях да осигуря неговото цялостно финансиране! Горда съм, че миналата година за много кратко време успяхме да изготвим нов технически проект и да одобрим фирма-изпълнител", написа градоначалничката.
 
Очаква се проектът да бъде завършен до края на календарната година, ако метеорологичните условия го позволят.
 
"Част от изпълнението на проекта ще се случи след предстоящите на 29 октомври местни избори, но вярвам, че отново ще получа Вашето доверие и ще бъда кмет и през следващите 4 години", допълни Вълканова. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина