Държавата отпуска 8 млн. лв. на Перущица, финансират два важни ремонта

Автор: Plovdiv Now 7296
Държавата отпуска 8 млн. лв. на Перущица, финансират два важни ремонта
Над  8 млн. лв. ще бъдат отпуснати  на Община Перущица. С тях ще бъдат финансирани два важни проекта - дългоочакваната реконструкция на пътя до Йоаким Груево, както е рехабилитация на воодопроводната мрежа в града. Новината оповести в социалните мрежи кметът на града Мария Вълканова-Витанова.
 
Проектът за основния ремонт на пътя Перущица-Й. Груево е във финалния списък с одобрени проекти, който е съставен от експертите от Министерството на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/, Министерство на финансите /МФ/ и Националното сдружение на общините в Република България. За неговата реконструкция се отпускат 5 093 471,62 лева, а за нова водопроводна мрежа - 1 814 585,83 лева.
 
Както вече стана ясно, изпълнител на ремонта на пътната отсечка е "Пътинженеринг" ЕООД, с която вече има пподписан договор. Предвижда се рехабитлитация и локални ремонти на 80% от пътя. В най-компрометираните участъци от пътя са предвидени изкъртване на съществуваща, изкопи и полагане на натрошен камък и преасфалтиране. След приключване на локалните ремонти, се предвижда полагане на два слоя асфалт по целия участък. Предвижда се и почистване на банкетите, попълването им с трошен камък, почистване на съществуващи и изкопаване на нови пътни окопи. 
 
"Радвам се на всяко, макар и дребно, одобрено външно финансиране и на всичко, което успяваме да изпълним със собствените бюджетни средства на Общината. Вярвам, че понякога и дребните ремонти и инвестиции са видими и важни. Но новината от вчера е най-желаната и чакана от мен от деня на встъпването ми в длъжност преди почти 3 години.
 
Искам да благодаря на общинската администрация, която положи много усилия, за да имаме изцяло нов проект, с разрешение за строеж и избран изпълнител след проведена процедура по ЗОП, за да получим максимален брой точки по критерийте на МРРБ, които бяха обявени през месец февруари.
Гордея се, че успяхме да се справим за по-малко от 3 месеца, с процедури, които отнемат поне половин година"я написа в профила си кметът на града.
 
Не по-малко важен е вторият одобрен проект, който включва подмяната на 8 км водопроводна мрежа в Перущица. Надявам се това да намали честите аварии и честата липса на водоподаване", допълва тя. Изпълнител има и по втория проект, като се очаква дейностите да започнат в най-кратки срокове.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина