Български писател от Чикаго гостува в Перущица с новия си роман

Автор: Plovdiv Now 14107
Български писател от Чикаго гостува в Перущица с новия си роман

Историческия музей в Перущица кани на среща с писателя Добри Карабонев от Чикаго. Поводът е премиерата на петия му роман и подбрани разкази "Кръчмето". Събитието е в Дановото училище, на 27 януари, от 17,00 часа.

Добри Карабонев е роден през 1947 година в София. Завършва училище и работи като полиграфист в продължение на тридесет и три години. През ръцете му минават заглавията на много книги от световната и българската класики. Среща се и с много български автори.

Започва да помества свои разкази, очерци и есета в българските вестници, излизащи по времето на социализма: „Народна младеж”. „Литературен фронт” , „Поглед” и други. Освен писането, Добри има и друго хоби - театъра. На него той отделя голяма част от живота си. Като член на театралната трупа в Театъра на транспорта - София, играе до заминаването си за Америка.

В Чикаго създава първия български театър зад океана. Наричат го „Театър АПОСТОЛИ”. Започва да пише и първите си пиеси. Комедията „Баджанаци в Америка”, драмата „Карин”- родила се по истински случай, комедиите „Нашенки”, „Шопи” и няколко детски пиеси.

Като кореспондент на вестник „България” - Чикаго отразява събитията в българската общност, с интервюта и интересни материали. Вестникът помества почти всички негови разкази. Помества и първия му роман, родил се в Америка - “Да намериш себе си”. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина