Няма да има крематориум в Куклен, Общината окончателно спечели делото

Автор: Plovdiv Now 10573
Няма да има крематориум в Куклен, Общината окончателно спечели делото

Община Куклен спечели делото на последна инстанция срещу крематориума в града. 

Върховният административен съд се произнесе и оставя в сила решението на  Административен съд – Пловдив, който е отменил от своя страна решение по оценка на въздействието върху околната среда на директора на РИОСВ - Пловдив. Екоинспекцията одобри по-рано инвестиционното предложение „Преустройство на склад за строителни материали в инсинератор за човешки тленни останки“ в имот № 001382, местност „Орта хан“, землище на град Куклен.

Припомняме, че делото бе образувано по жалби на община Куклен, представлявана от кмета Мария Белчева, както и от физически лица. Преди повече от 3 години намерението за изграждане на инсинератор за човешки тленни останки на територията на община Куклен предизвика  бурна обществена реакция. Хората инициираха подписка, подкрепена от над 2 хиляди души. Пловдивската митрополия в лицето на Негово Високопреосвещенство Николай също подкрепи обществеността.

Решението на Върховния административен съд относно крематориума с и производството по делото с висок обществен 
интерес приключва с уважение на всички възражения от страна на кмета на община Куклен Мария Белчева срещу РИОСВ Пловдив.

Разноските по делото, които екоинспекцията трябва да заплати, са в размер на 3 496,94 лева. в полза на общината.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина