Докато чака помощ от държавата: Семейство от Богдан спи в бус

Автор: Plovdiv Now 2641
Докато чака помощ от държавата: Семейство от Богдан спи в бус

Първите фургони в наводнените карловски села ще пристигнат в района след изборите. Временните жилища са осигурени от националната пожарна служба.

Държавата разполага с 46 напълно обзаведени фургона за хората, които останаха без дом след наводненията в Карловско. 30 семейства засега са поискали да бъдат настанени във временни жилища, съобщиха от Кризисния щаб. Днес пристигнаха 4 тира с вода от държавния резерв и поне за седмица напред има достатъчно количество, уверяват властите.

След изборите пристигат първите фургони в наводнените карловски села Колко семейства поискаха да бъдат подслонени?

Най-много хора от село Богдан са поискали да бъдат настанени във фургони. Без подслон след водното бедствие остава Петър Стефанов. Докато чака помощ, той и семейството му спят в бус. Ще чакат и още 10 дни.

„Аз, ако чаках досега фургоните, щяхме да сме умрели. Живеем в буса. Вътре спим трима души. Страшно е. Като ги карат след изборите, тогава да вземат министрите да спят в тези фургони“, коментира Петър пред БТВ. Разказва, че влага всичките си спестявания в къщата, която вече не прилича на дом. От първия етаж не е останало нищо, има пукнатини и по основите. Властите казват, че фургоните разполагат с кухня, баня с тоалетна и спалня. Ще бъдат снабдени с ток, вода и с достъп до канализация. Продължава и обследването на най-засегнатите от наводнението близо 100 къщи в трите села. Водата в пострадалите села остава негодна за пиене. Част от водопроводната мрежа е напълно разрушена и има спешна нужда от нова.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина