Диана Експрес празнува 45-годишнина с грандиозен концерт в Карлово

Автор: Plovdiv Now 22111
Диана Експрес празнува 45-годишнина с грандиозен концерт в Карлово

Класика и рок в едно очакват публиката в Карлово на 12 ноември от 19,00 часа на сцената на читалище "Васил Левски". Диана Експрес пристигат в града със страхотен концерт "SYMPHONY 2019" по повод 45 години от създаването на легендарната група.

Специален гост и партньор на събитието е Русенска филхармония с диригент Димитър Косев.

Диана Експрес е сред малкото български групи, които признанието и любовта на публиката нарежда сред най-обичаните за всички времена. Създадена е от Митко Щерев през 1974 година и от нея са тръгнали имена като Васил Найденов, Георги Станчев, Чочо Владовски, Юксел Ахмедов и Илия Ангелов.

Групата е с над 3000 концерта в България и зад граница. Десетките непреходни и обичани от поколения хитове: ”Блус за двама”, "Две праскови и две череши”, "Утре”, "Влюбено сърце”, "Балада за Пловдив”, "Адаптация”, "Душа”, „Молитва за дъжд”, "Есен”, "Северина” и др., сътворени от творческия гений на Митко Щерев, са в основата на това днес Диaна Експрес да е с обществен статут на Легендарна група.

Диана Експрес е отново на концертната сцена в състав: Митко Щерев - основател, пиано, Hammond орган, Илия Ангелов - вокал и китара, Живко Топалов - бас китара и вокал, Бисер Йосифов - ударни, Атанас Копчев – китара.

Източник: Читалище "Васил Левски" - Карлово.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина