Буден карловец: Да се възстанови каналът за вода, идваща безплатно от Стара река

Автор: Plovdiv Now 12540
Буден карловец: Да се възстанови каналът за вода, идваща безплатно от Стара река

Карловецът Атанас Чернооков, който е инициатор и автор на много кампании, посветени на добруването на града на Левски, отправи нов призив в социалните мрежи за възстановяване на канала, който довежда безплатно вода от Стара река.

Ето какво написа Атанас:

"На вниманието на Община Карлово!!! Пролетта е подходящ сезон да се възстанови каналът за вода, идваща безплатно от Стара река. От това съоръжение зареждаха цистерните за измиване на карловските улици. Необходимо е да се укрепи с бетон подпорната стена, да се почисти каналът, да се ремонтира шлюзът и водата да се използва за измиване, разхлаждане, за чист въздух. Не е оправдание, липсата на пари, просто трябва повече инициатива и грижа на стопани..."

Припомняме, че карловецът привлече преди време общественото внимание върху рушащата се фабрика на братята Евлогий и Христо с нтересна и подплатена с исторически факти публикация. Той посочи и законово основание, съгласно което може да се действа, за да се спаси сградата.

Буден карловец призова: Фабриката на Евлогий Георгиев се руши! Да покажем гражданска позиция!

Отново той и трима млади мъже от Карлово се организираха и почистиха коритото на Стара река в края на ноември миналата година.

Млади мъже вложиха труд и време да почистят Стара река край Карлово

Една от красивите стари чешми в Карлово се сдоби с нов чучур и водата вече тече за радост на жителите и гостите на града. Да пазим съграденото и се гордеем с направеното", написа тогава в социалните мрежи Атанас Чернооков. 

Вода потече от красива стара чешма в Карлово, която грейна с красив чучур

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина