Вода потече от красива стара чешма в Карлово, която грейна с красив чучур

Автор: Plovdiv Now 37562
Вода потече от красива стара чешма в Карлово, която грейна с красив чучур

Една от красивите стари чешми в Карлово се сдоби с нов чучур и водата вече тече за радост на жителите и гостите на града. 

"След трудната работа по отпушване на канализацията, най накрая чешмата грейна с красивият чучур, който си търсеше подходящата чешма. За 148 годишнината от обесването на Васил Левски, тя ще радва карловци и гостите на града. Да пазим съграденото и се гордеем с направеното", написа в социалните мрежи Атанас Чернооков.

Тази добра новина си има предистория. В края на 2020 година будният карловец написа следното в една от местните фейсбук групи:

"В част от детските ми спомени за Карлово съм запомнил много красивите чешми, добре подържани и многото течаща вода по каменните канали през града. С масовото строителство на семейни кооперации през 80-те години водата постепенно изчезна. Много чешми пресъхнаха и като че ли отнеха нещо от красотата и духа на града ни. Преди 2 месеца обходих всички сегашни чешми и заснех тяхното актуално състояние. Общо изброих 28 от тях само 9 имаха течаща вода. Останалите са в много лошо състояние. Занемарени през годините. За част от тях трябват не много средства и труд за да заблестят отново. Ще Ви покажа тези в най трагично състояние".

А ето и снимките, споделени от Атанас Чернооков, на градските чешми в най-окаяното положение. За щастие, една от чешмите вече е спасена.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина