Роми изпотрошиха къща в Калояново, замериха я с камъни и бутилки

Автор: Plovdiv Now 30552
Роми изпотрошиха къща в Калояново, замериха я с камъни и бутилки

Напрежение възникна в Калояново, след като самонастанили се роми се взеха за директори в селото и изпочупиха къщата на Румен Павлов. В следобедните часове на вчерашния ден ромите са започнали да замерят къщата на Павлов с камъни и стъклени бутилки от бира и са изпочупили прозорците му и част от покъщнината.

По време на нападението, той не е бил в дома си, но в къщата са били жена му, майка ѝ и двете му деца – на 4 години и бебе на 2 месеца и половина.

Като по чудо никой не е пострадал, но в момента семейството му е изплашено и е настанено при роднини. Румен Павлов разказа пред TrafficNews, че след като е сигнализирал на полицията е бил изпратен екип, който цяла нощ е дежурял пред дома му, за да не се стига до инциденти.

Полицаите обаче не могат да ни охраняват всеки ден, какво ще стане тази нощ не можем да знаем. Не е изключено отново да ни нападнат. Много пъти съм получавал заплахи от тези хора. Казват, че ще ме запалят, ще ме убият и какво ли още не”, разказа още Павлов.

Той допълни, че ромите са там повече от година и са си построили незаконни къщи, като „именията” им постоянно се разрастват. Освен това дори са се настанили в част от имота му, като са разкъсали оградата и ограничават достъпа до нивите му.

Румен Павлов сподели, че многократно е сигнализирал Община Калояново и е подал множество жалби, но до момента никой не е взел отношение. Той апелира да се вземат спешни мерки срещу тези хора, преди да е станал някой по-сериозен инцидент.

„Притеснявам се за семейството си и се надявам напрежението да не ескалира”, завърши Павлов.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина