Постоянен арест за Любомир, убил жена си в Бегово, свидетел се страхува

Автор: Plovdiv Now 8747
Постоянен арест за Любомир, убил жена си в Бегово, свидетел се страхува

Апелативният съд в Пловдив потвърди решението на Окръжния и остави в сила най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Любомир Петров, обвинен в убийството на Красимира, с която живеел на семейни начала.

Припомняме, че първоначално на Любомир беше повдигнато обвинение за убийство по непредпазливост, извършено на 11.09.2020 г. в село Бегово, община Калоояново. Той прострелял смъртоносно с пушка Красимира.

След изготвянето на експертизите по делото обвинението беше променено в умишлено убийство, извършено при условията на домашно насилие, за което се предвижда наказание от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Апелативните магистрати прецениха, че от събраните до момента веществени, писмени и гласни доказателства, остава непроменено обоснованото подозрение, че Лююбмир е съпричастен към извършване на престъплението, в което е обвинен. По делото има разпитан свидетел, който твърди, че се страхува за своята сигурност, ако обвиняемият излезе на свобода. За това съдът счита, че при по-лека мярка за неотклонение от задържане под стража, има опасност петров да извърши престъпление и затова го остави в ареста.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина