Отстраниха кмета на Калояново заради историята с кокаина

Автор: Plovdiv Now 38228
Отстраниха кмета на Калояново заради историята с кокаина

Отстраниха кмета на Калояново - Георги Георгиев, предаде trafficnews.bg. Той бе заловен да шофира след употреба на кокаин през ноември миналата година.

След споразумение с прокуратурата през ноември миналата година, той получи условна 3-годишна присъда за шофиране след употреба на наркотици. Георгиев заведе дело, като твърди, че на предишното е станал жертва на манипулация и целенасочена провокация от адвоката си. 

На 18 февруари Апелативният съд в Пловдив остави без уважение искането на кмета за възобновяване на наказателното дело срещу него. На 9-ти юни във ВАС ще се гледа касационната жалба на Георги Георгиев срещу пловдивския съд. 

Във вторник ЦИК даде указания за Общинската избирателна комисия в Калояново да изпълни закона, като отстрани от длъжност кмета Георги Георгиев. ОИК – Калояново проведе заседание, на което бе взето решение да се отстрани кмета на общината.

С пълно мнозинство бе гласувано Георгиев незабавно да бъде отстранен от поста.

„ЗА“ обявяване предсрочно прекратяване на пълномощията на обявения за избран за кмет на община Калояново Георги Любенов Георгиев, гласуваха общо 10 /десет/ члена на ОИК Калояново:

Надежда Атанасова – Зам. председател;

Мариана Бакова – Секретар;

Ангелинка Якова – Член;

Здравко Дошков – Член;

Иванка Кировска – Член;

Георги Клявков – Член;

Таня Табакова – Член;

Никола Божилов - Член;

Петя Петрова - Член;

Снежанка Стоева – Член.

„ПРОТИВ“ гласуваха 0 /нула/ члена

Настоящото решение не подлежи на оспорване пред Административен съд в Пловдив, съобразно правилата и сроковете на Изборния кодекс.

Общинският съвет в Калояново трябва да избере нов, временно изпълняващ длъжността, кмет на града. От своя страна пък ЦИК трябва да насрочи предсрочни избори за градоначалник на Калояново.

Подобни новини

szlatanska

Парад на хвърчилата... Тази община с цялата шайка вътре с малки изключения има нужда от 7по Рихтер-вертикално... да им излезат и документните престъпления, и преиначаването на експертиза за Съда, и невярните скици, и несъществуващият административен адрес и неправомерните адресни регистрации, а още колко само Бог знае...‼️‼️‼️????

16:51, 30.05.2021
Отговора 0
Отговор

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина