Голяма авария остави брезовци на сухо за цяла нощ, безводието продължава

Автор: Валерия Василева 5338
Голяма авария остави брезовци на сухо за цяла нощ, безводието продължава

Четири ВиК аварии са станали в Пловдивска област. Кранчетата са пресъхнали в Брезово, където се е спукал захранващ водопровод. Аварията е станала снощи, когато водоподаването в целия град било спряно. То ще остане нарушено до отстраняване на проблема. 

Авария е станала и на бул. "Цариградско шосе" в Пловдив. Екипи на ВиК работят по отстраняването й, а домакинствата в района са с нарушено водоподаване. 

Голяма авария на захранващ водопровод има и в село Песнопой. На сухо е и още едно село в община Съединение - Отец Паисиево. Не се знае кога водоподаването ще бъде възстановено. 

В бюлетина на ВиК все още няма информация за голямата авария в село Кръстевич, която остави местните на сухо за цели три дни. Както вече стана ясно, кранчетата пресъхнали във вторник, но причината за безводието остава загадка.

Местни жители предполагат, че причината е планов ремонт на ВиК. Информация за такава дейност обаче не е налична на уеб страницата на водното дружество, нито пък е постъпвала в кметството на селото. Такава не присъства и в бюлетина на авариите в региона. 

Потърпевшите от загадъчното безводие споделят, че са направили многократни опити да се свържат с Николина Гечевска, която е главен експерт на дружеството в община Хисаря. Те обаче се увенчали с неуспех. Дежурните диспечери също нямали информация за проблема. 

Очаквайте подробности!

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина